Effects of a Raisin Supplement on Cognitive Performance, Quality of Life, and Functional Activities in Healthy Older Adults-Randomized Clinical Trial. Rodrigo-Gonzalo MJ, et al, Nutrients 2023.

  • Proposé le : 21/12/2023 04:07:08
  • Par : Bot
  • Avec la version du site : v2021_01_12
  • Revu par :
    • Mettre votre nom d'utilisateur
    • Mettre votre nom d'utilisateur
Notes sur les tags :
  • Adopter cette revue :
    Si vous souhaitez prendre en charge cette revue d'article, merci de remplacer le tag Non_attribué par Attribué et ajoutez aussi votre nom d'utilisateur à l'emplacement prévu.
  • Réaliser des modifications :
    Pour modifier ce document, il est nécessaire d'être connecté au site. Pour cela, assurez-vous d'avoir des identifiants valides. Si vous n'en avez pas, contactez-nous. Pour vous connecter, cliquez sur l'icône dans la barre de navigation.
  • Demander la finalisation de la revue de l'article :
    Une fois revue et complétée, merci de remplacer l'étiquette Non_finalisé par A_finaliser. Un administrateur se chargera de valider la revue et de la publier avec le tag Finalisé.

Résumé et points clés

The objective of this study was to evaluate the effects of consuming 50 g of raisins on cognitive performance, quality of life, and functional activities in healthy older adults. This is a parallel randomized controlled clinical trial, in which 80 subjects over 70 years of age participated. For 6 months, the intervention group (IG; n = 40) consumed 50 g of raisins per day added to their usual diet, whereas the control group (CG; n = 40) received no supplement. All variables were measured at baseline and at 6 months. Cognitive performance assessed with the Montreal Cognitive Assessment (MOCA) test shows a difference of 3.27 points (95% CI 1.59 to 4.96), p ≤ 0.001, favorable to the IG, after the intervention. Among the cognitive performances, an improvement is observed in the IG in orientation, assessed both with the MOCA test 0.49 (95% CI 0.10 to 0.87), p = 0.014, and with the Mini-Mental State Examination (MMSE) test, 0.36 (95% CI 0.02 to 0.70), p = 0.038. In visuospatial/executive capacity and in language, improvements were also observed in the IG, 1.36 (95% CI 0.77 to 1.95), p = 0.001, and 0.54 points (95% CI 0.12 to 0.96), p = 0.014, respectively. Immediate and delayed recall, assessed with the Rey Auditory Verbal Learning Test, improved in the IG. In addition, the IG showed a better quality of life and greater autonomy in instrumental activities of daily living after 6 months. No significant changes were observed in the rest of the variables analyzed. Therefore, the consumption of 50 g of raisins produces a slight improvement in cognitive performance, quality of life, and functional activities in the elderly.

Références de l'article


Discussion

  • Cette section peut être éditée par les relecteurs, les rédacteurs, les modérateurs et les administrateurs. Elle regroupe l'ensemble des échanges autours de la référence ci-dessus présentée.
  • Référez-vous à cette page pour connaître le rôle des utilisateurs et pour participer à la discussion.
  • Il n'y a, pour l'instant, aucune discussion en cours.

Éditer la discussion


Références


Gardez le contact

Suivez notre utilisateur Twitter : @AgingPapers
Nos rencontres visio