Improvement of inflammatory status following saffron (Crocus sativus L.) and resistance training in elderly hypertensive men: A randomized controlled trial. Mojtahedi S, et al, Exp Gerontol 2022.

  • Proposé le : 14/07/2024 04:07:12
  • Par : Bot
  • Avec la version du site : v2021_01_12
  • Revu par :
    • Mettre votre nom d'utilisateur
    • Mettre votre nom d'utilisateur
Notes sur les tags :
  • Adopter cette revue :
    Si vous souhaitez prendre en charge cette revue d'article, merci de remplacer le tag Non_attribué par Attribué et ajoutez aussi votre nom d'utilisateur à l'emplacement prévu.
  • Réaliser des modifications :
    Pour modifier ce document, il est nécessaire d'être connecté au site. Pour cela, assurez-vous d'avoir des identifiants valides. Si vous n'en avez pas, contactez-nous. Pour vous connecter, cliquez sur l'icône dans la barre de navigation.
  • Demander la finalisation de la revue de l'article :
    Une fois revue et complétée, merci de remplacer l'étiquette Non_finalisé par A_finaliser. Un administrateur se chargera de valider la revue et de la publier avec le tag Finalisé.

Objective: We sought to determine the independent and combined effects of saffron and resistance training on markers of inflammation and cardiovascular risk factors in elderly hypertensive patients.

Methods: Hypertensive older men were randomly assigned to a control group (C) or one of three experimental groups [saffron consumption (S), resistance training (R), and resistance training + saffron (RS)] for 12 weeks. Inflammatory markers and lipid profiles were measured at baseline and following the 12-week intervention period. Patients in S and RS received one tablet containing 200 mg of saffron daily. Primary outcomes were analyzed using univariate analysis of covariance (ANCOVA).

Results: The RS group had significantly greater reductions in leptin, resistin, MCP-1, and IL-6 as compared with the C, S, and R groups (ps < 0.05). In addition, the RS, S, and R groups had significantly greater reductions in TC and greater increases in HDL-c as compared with the C group (ps < 0.05), but there were no differences between the RS, S, and R groups. Finally, there were no differences between groups for TNF-α, homocysteine, and hs-CRP (ps > 0.05).

Conclusion: Combining Saffron and resistance training can reduce inflammation and cardiovascular disease risk factors associated with increased risk for hypertension in older men with hypertension.

Références de l'article


Discussion

  • Cette section peut être éditée par les relecteurs, les rédacteurs, les modérateurs et les administrateurs. Elle regroupe l'ensemble des échanges autours de la référence ci-dessus présentée.
  • Référez-vous à cette page pour connaître le rôle des utilisateurs et pour participer à la discussion.
  • Il n'y a, pour l'instant, aucune discussion en cours.

Éditer la discussion



Gardez le contact

Suivez notre utilisateur Twitter : @AgingPapers
Nos rencontres visio