Can supplemental protein to low-protein containing meals superimpose on resistance-training muscle adaptations in older adults? A randomized clinical trial. de Azevedo Bach S, et al, Exp Gerontol 2022.

  • Proposé le : 26/08/2024 04:07:11
  • Par : Bot
  • Avec la version du site : v2021_01_12
  • Revu par :
    • Mettre votre nom d'utilisateur
    • Mettre votre nom d'utilisateur
Notes sur les tags :
  • Adopter cette revue :
    Si vous souhaitez prendre en charge cette revue d'article, merci de remplacer le tag Non_attribué par Attribué et ajoutez aussi votre nom d'utilisateur à l'emplacement prévu.
  • Réaliser des modifications :
    Pour modifier ce document, il est nécessaire d'être connecté au site. Pour cela, assurez-vous d'avoir des identifiants valides. Si vous n'en avez pas, contactez-nous. Pour vous connecter, cliquez sur l'icône dans la barre de navigation.
  • Demander la finalisation de la revue de l'article :
    Une fois revue et complétée, merci de remplacer l'étiquette Non_finalisé par A_finaliser. Un administrateur se chargera de valider la revue et de la publier avec le tag Finalisé.

Purpose: To evaluate the effects of supplementing protein to the low-protein containing meals on selected parameters of muscle mass, strength, and functional capacity in older individuals undergoing resistance training.

Methods: Thirty-one male and female older individuals (60 to 80 years) were randomized into either a whey protein/WP (n = 15, 20 g at breakfast + 20 g at dinner) or placebo-maltodextrin/PL (n = 16, 20 g at breakfast + 20 g at dinner) group. Both groups underwent a supervised, progressive resistance training (2×/week) program for 12 weeks. Maximal isometric voluntary contraction (MIVC) of knee extensors, muscle thickness (MT) of knee extensors and elbow flexors, rectus femoris muscle quality (MQ), body composition (as measured by DXA) and functional capacity [as measured by 30-s sit-to-stand (30ss) and timed-up-and-go tests (TUG)] were evaluated at baseline and after the 12-week intervention.

Results: Knee extensor MIVC (WP ∆ = 11.9 ± 11.4% and PL ∆ = 12.9 ± 9.9%) was significantly increased over time, with no between-group differences (all p < 0.05 for main effect of time). Upper- and lower-limb MT were significantly increased over time, with no effect of supplementation (WP: ∆ = 7.0 ± 7.3%, PL: ∆ = 9.5 ± 10.3%; and WP: ∆ = 4.5 ± 5.8%, PL: ∆ = 14.7 ± 28.9%, respectively; all p = 0.001 for main effect of time, respectively). Total and upper-limb lean mass were significantly increased, irrespective of the dietary intervention (WP: ∆ = 0.2 ± 6.3%, PL: ∆ = 1.8 ± 2.9%; and WP: ∆ = 0.10 ± 0.03%, PL: ∆ = 0.15 ± 0.02%, respectively; all p < 0.05 for main effect of time). Main effects of time (all p < 0.05) were also found for 30SS and TUG (fast and usual speeds) (WP: ∆ = 18.2 ± 34.4%, PL: ∆ = 10.4 ± 16.9%; WP: ∆ = 5.4 ± 6.7%, PL: ∆ = 0.7 ± 6.0% and WP: ∆ = 3.3 ± 6.1%, PL: ∆ = 2.3 ± 5.2%, respectively).

Conclusion: Supplementing additional whey protein to the lowest-protein containing meals (i.e., ~20 g at breakfast and ~20 g at dinner, daily) did not further augment resistance training-induced neuromuscular adaptations (i.e. muscle strength and mass) in healthy older individuals.

Références de l'article


Discussion

  • Cette section peut être éditée par les relecteurs, les rédacteurs, les modérateurs et les administrateurs. Elle regroupe l'ensemble des échanges autours de la référence ci-dessus présentée.
  • Référez-vous à cette page pour connaître le rôle des utilisateurs et pour participer à la discussion.
  • Il n'y a, pour l'instant, aucune discussion en cours.

Éditer la discussion



Gardez le contact

Suivez notre utilisateur Twitter : @AgingPapers
Nos rencontres visio