Prospective study of breakfast frequency and timing and the risk of incident type 2 diabetes in community-dwelling older adults: the Cardiovascular Health Study. Carew AS, et al, Am J Clin Nutr 2022.

  • Proposé le : 20/07/2024 04:07:16
  • Par : Bot
  • Avec la version du site : v2021_01_12
  • Revu par :
    • Mettre votre nom d'utilisateur
    • Mettre votre nom d'utilisateur
Notes sur les tags :
  • Adopter cette revue :
    Si vous souhaitez prendre en charge cette revue d'article, merci de remplacer le tag Non_attribué par Attribué et ajoutez aussi votre nom d'utilisateur à l'emplacement prévu.
  • Réaliser des modifications :
    Pour modifier ce document, il est nécessaire d'être connecté au site. Pour cela, assurez-vous d'avoir des identifiants valides. Si vous n'en avez pas, contactez-nous. Pour vous connecter, cliquez sur l'icône dans la barre de navigation.
  • Demander la finalisation de la revue de l'article :
    Une fois revue et complétée, merci de remplacer l'étiquette Non_finalisé par A_finaliser. Un administrateur se chargera de valider la revue et de la publier avec le tag Finalisé.

Background: No evidence-based recommendations regarding optimal breakfast frequency and timing and type 2 diabetes mellitus (T2DM) exist for older adults because of limited studies.

Objectives: We sought to prospectively assess relations between breakfast frequency and timing and T2DM risk among older adults and determine whether these depended on sex or cardiometabolic risk factors.

Methods: Weekly breakfast frequency and usual daily breakfast time were assessed by questionnaire at baseline in 3747 older adults (aged ≥ 65 y) from the Cardiovascular Health Study (CHS) who were free of cancer and T2DM and followed for 17.6 y. Multivariable-adjusted hazard ratios (aHRs) with 95% CIs estimated from Cox proportional hazards models were used to quantify associations with T2DM.

Results: Most CHS participants (median age: 74 y; IQR: 71-78 y) consumed breakfast daily (85.5%), and 73% had their first daily eating occasion between 07:00 and 09:00, both of which were associated with higher socioeconomic status, factors that are indicative of a healthier lifestyle, and lower levels of cardiometabolic risk indicators at baseline. During follow-up, 547 T2DM cases were documented. No strong evidence was observed linking breakfast frequency and risk of T2DM. Compared with participants whose breakfast timing (first eating occasion of the day) was 07:00-09:00, those who broke fast after 09:00 had an aHR for T2DM of 0.71 (95% CI: 0.51, 0.99). This association was present in participants with impaired fasting glucose at baseline (aHR: 0.61; 95% CI: 0.39, 0.95) but not in those without (aHR: 0.83; 95% CI: 0.50, 1.38). No associations between eating frequency or timing and T2DM were observed within other prespecified subgroups.

Conclusions: Eating breakfast daily was not associated with either higher or lower risk of T2DM in this cohort of older adults, whereas a later (after 09:00) daily first eating occasion time was associated with lower T2DM risk in participants with impaired fasting glucose at baseline.This trial was registered at clinicaltrials.gov as NCT00005133.

Références de l'article


Discussion

  • Cette section peut être éditée par les relecteurs, les rédacteurs, les modérateurs et les administrateurs. Elle regroupe l'ensemble des échanges autours de la référence ci-dessus présentée.
  • Référez-vous à cette page pour connaître le rôle des utilisateurs et pour participer à la discussion.
  • Il n'y a, pour l'instant, aucune discussion en cours.

Éditer la discussion



Gardez le contact

Suivez notre utilisateur Twitter : @AgingPapers
Nos rencontres visio